Skip to content

Informatie

De inschrijving voor Triathlon Woerden opent op 1 januari 00:00 van het jaar waarin de Triathlon plaatsvindt. De inschrijving  blijft 5 dagen open (1 t/m 5 januari). Triathlon Woerden heeft een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar.

100 trio teams
50 business trio teams
150 deelnemers kwart afstand
200 deelnemers achtste afstand (achtste is verdeeld in twee startgroepen)

Na sluiting van de inschrijving vind het toewijzen van startbewijzen plaats. De bekendmaking van de toewijzingen wordt gedaan in week 6 van 2023. 

Meer informatie omtrent de inschrijving vind je op deze pagina.

Minimale leeftijd voor deelname

De minimale leeftijd voor deelname tijdens Triathlon Woerden is 16 jaar.

Een atleet valt binnen een bepaalde leeftijdscategorie in het jaar dat hij/zij de betreffende leeftijd bereikt. Het geboortejaar, dus niet de geboortedatum, is hierbij bepalend. Lees hier meer over de indeling van leeftijds categorieën volgens de NTB reglementen.

Gegevens

Bij het inschrijven dien je een geldige naam en overeenkomstige adresgegevens op te geven.

Bij het aanmelden van een trio team is de persoon die het team aanmeldt de team beheerder. Als het betreffende team een startbewijs krijgt toegewezen dan moet er per onderdeel een geldige naam en adresgegevens van elk teamlid worden opgegeven. LET OP! Alle leden van het team moeten binnen 14 dagen na toewijzing zijn opgegeven, anders komt het startbewijs te vervallen.

Tijdregistratie

Voor de tijdregistratie gaan we gebruik maken van de nieuwe chips van MyLaps. Dit staat bekend als het ProChip systeem. Helaas betekent dit dat de gele en groene MyLaps chip niet meer gebruikt kunnen worden.

De nieuwe chip huur je tijdens ons evenement van MyLaps. De chip lever je direct als je over de finish komt weer in. We zullen daarop zo goed mogelijk toezien, maar je blijft zelf verantwoordelijk voor inlevering.

Als de huurchip niet is ingeleverd zullen er, mits inlevering niet alsnog binnen 10 dagen na het evenement wordt gedaan, kosten worden doorbelast MyLaps. Deze kosten verhalen wij op de huurder.

Het kan ook dat je als atleet een rode chip van MyLaps hebt aangeschaft. Deze is ook bruikbaar tijdens Triathlon Woerden en hoef je uiteraard niet in te leveren na je finish. Overweeg je een rode chip aanschaffen doe dat dan bij MyLaps. Na ontvangst van een startbewijs kan je bij de afronding van je registratie het chipnummer aan ons doorgeven. Voor het gebruik van de rode chip berekenen wij geen kosten door.

Lees er meer over op de site van de NTB en MyLaps.

Kosten

  • 1/8 triathlon € 45,00 *
  • 1/4 triathlon€ 52,50 *
  • Trio’s (1/4 triathlon) € 100,00 *
  • Business trio’s v.a. € 200,00 *

In de kosten is een gratis shirt inbegrepen, bij een team krijgt elk aangemeld teamlid een shirt.

Vanaf 2023 zijn we over gegaan op het nieuwe tijdregistratie systeem van MyLaps. Dit betekent dat de oude ChampionChip (groen of geel) niet meer gebruikt kan worden. Je huurt de ProChip van MyLaps, of gebruikt je eigen ProChip als je die gekocht hebt bij MyLaps. De kosten voor het huren zijn € 5,00. Bij de finish moet je deze chip weer inleveren!

Deelnemers met een NTB atletenlicentie, Jeugdlicentie, Proeflicentie, KNWU wedstrijdlicentie, KNZB wedstrijd licentie, AU wedstrijdlicentie of buitenlandse triathlon licentie hebben geen daglicentie nodig.

Indien je niet beschikt over één van de hiervoor aangegeven licenties is een NTB daglicentie à € 10,50 verplicht.

Iedereen die een gebruikersaccount heeft bij mijntriathlonNL heeft een NTB ID nummer.

Aan dat nummer zelf kun je niet zien of je lid bent van de NTB en/of je een licentie hebt of niet. Dat kun je als gebruiker zien door in te loggen op je account en te kijken bij MIJN ACCOUNT onder LICENTIES; daar kun je zien of je een geldige atleten-, jeugd- of proeflicentie hebt voor het jaar waarin de triathlon plaatsvindt.

Betaling

De betaling verloopt via Molly Payments. Als je een startbewijs wordt toegewezen, ontvang je hierover per e-mail bericht met daarin een link je registratie compleet te maken en aansluitend te betalen. Betaling is mogelijk via iDeal en SEPA.

LET OP: Indien je niet binnen 2 weken na ontvangst van de email met de toewijzing hebt betaald, vervalt de toewijzing van het startbewijs. Check de map met ongewenste mail om te zien of de bevestiging van een startbewijs daar niet onverhoopt terecht is gekomen.

Privacy

Lees voor het inschrijven onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden goed door.