Skip to content

Informatie

De inschrijving voor Triathlon Woerden opent op 1 januari 00:00 van het jaar waarin de Triathlon plaatsvindt. De inschrijving  blijft 5 dagen open (1 t/m 5 januari). Triathlon Woerden heeft een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar.

100 trio teams
50 business trio teams
150 deelnemers kwart afstand
200 deelnemers achtste afstand (achtste is verdeeld in twee startgroepen)

Na sluiting van de inschrijving vind het toewijzen van startbewijzen plaats. De bekendmaking van de toewijzingen wordt gedaan in week 6 van 2023. 

Meer informatie omtrent de inschrijving vind je op deze pagina.

Minimale leeftijd voor deelname

De minimale leeftijd voor deelname tijdens Triathlon Woerden is 16 jaar.

Een atleet valt binnen een bepaalde leeftijdscategorie in het jaar dat hij/zij de betreffende leeftijd bereikt. Het geboortejaar, dus niet de geboortedatum, is hierbij bepalend. Lees hier meer over de indeling van leeftijds categorieën volgens de NTB reglementen.

Tijdregistratie

Voor de tijdregistratie gaan we gebruik maken van de nieuwe chips van MyLaps. Dit staat bekend als het ProChip systeem. Helaas betekent dit dat de gele en groene MyLaps chip niet meer gebruikt kunnen worden.

De nieuwe chip huur je tijdens ons evenement van MyLaps. De chip lever je direct als je over de finish komt weer in. We zullen daarop zo goed mogelijk toezien, maar je blijft zelf verantwoordelijk voor inlevering.

Als de huurchip niet is ingeleverd zullen er, mits inlevering niet alsnog binnen 10 dagen na het evenement wordt gedaan, kosten worden doorbelast MyLaps. Deze kosten verhalen wij op de huurder.

Het kan ook dat je als atleet een rode chip van MyLaps hebt aangeschaft. Deze is ook bruikbaar tijdens Triathlon Woerden en hoef je uiteraard niet in te leveren na je finish. Overweeg je een rode chip aanschaffen doe dat dan bij MyLaps. Na ontvangst van een startbewijs kan je bij de afronding van je registratie het chipnummer aan ons doorgeven. Voor het gebruik van de rode chip berekenen wij geen kosten door.

Lees er meer over op de site van de NTB en MyLaps.

Kosten

 • 1/8 triathlon € 45,00 *
 • 1/4 triathlon€ 52,50 *
 • Trio’s (1/4 triathlon) € 100,00 *
 • Business trio’s v.a. € 200,00 *

In de kosten is een gratis shirt inbegrepen, bij een team krijgt elk aangemeld teamlid een shirt.

Vanaf 2023 zijn we over gegaan op het nieuwe tijdregistratie systeem van MyLaps. Dit betekent dat de oude ChampionChip (groen of geel) niet meer gebruikt kan worden. Je huurt de ProChip van MyLaps, of gebruikt je eigen ProChip als je die gekocht hebt bij MyLaps. De kosten voor het huren zijn € 5,00. Bij de finish moet je deze chip weer inleveren!

Deelnemers met een NTB atletenlicentie, Jeugdlicentie, Proeflicentie, KNWU wedstrijdlicentie, KNZB wedstrijd licentie, AU wedstrijdlicentie of buitenlandse triathlon licentie hebben geen daglicentie nodig.

Indien je niet beschikt over één van de hiervoor aangegeven licenties is een NTB daglicentie à € 10,50 verplicht.

Iedereen die een gebruikersaccount heeft bij mijntriathlonNL heeft een NTB ID nummer.

Aan dat nummer zelf kun je niet zien of je lid bent van de NTB en/of je een licentie hebt of niet. Dat kun je als gebruiker zien door in te loggen op je account en te kijken bij MIJN ACCOUNT onder LICENTIES; daar kun je zien of je een geldige atleten-, jeugd- of proeflicentie hebt voor het jaar waarin de triathlon plaatsvindt.

Betaling

De betaling verloopt via Molly Payments. Als je een startbewijs wordt toegewezen, ontvang je hierover per e-mail bericht met daarin een link je registratie compleet te maken en aansluitend te betalen. Betaling is mogelijk via iDeal en SEPA.

LET OP: Indien je niet binnen 2 weken na ontvangst van de email met de toewijzing hebt betaald, vervalt de toewijzing van het startbewijs. Check de map met ongewenste mail om te zien of de bevestiging van een startbewijs daar niet onverhoopt terecht is gekomen.

Restitutie van inschrijfgeld

Restitutie van het inschrijfgeld vindt uiterlijk plaats tot 8 weken voor het evenement. Er wordt wel € 5,00 aan administratiekosten ingehouden.

Dit is conform onze algemene voorwaarden waarmee je akkoord gaat bij de inschrijving.
De algemene voorwaarden van Triathlon Woerden vind je hier.

Parcours

Achtste: 500 mtr
Kwart en trio teams: 1,02 km
 
Start vanaf uitgang wisselzone naar parcours: 375 mtr
Ronde fietsparcours: 9,51 km (2x voor achtste en 4x voor kwart en trio teams)
Eind van parcours naar ingang wisselzone: 345 mtr
 
Start vanaf uitgang wisselzone naar parcours: 148 mtr
Ronde loopparcours: 2,25 km (2x voor achtste en 4x voor kwart en trio teams)
Het loopparcours is open tot 16:45, een deelnemer die dan nog een ronde moet lopen zal moeten stoppen.

Parkeren

Parkeren kan het beste bij de grote parkeerplaats ten zuiden van het station/spoor (aan de Polanerbaan/ Houttuinlaan). Volg de borden Centrum en ga net voor het spoor naar links en direct rechts voor de parkeerplaats. Het station ligt op zo´n 800 meter van het stadscentrum waar ook aanmelden, start en finish is.

Aanmelden op 2e pinksterdag

Aanmelden kan vanaf 11.15 uur bij het Van Rossum (Meulmansweg 33m) tot 45 minuten voor de start. Bij aanmelding krijg je je deelnemer tas met daarin je startnummer, indien van toepassing wordt je NTB licentie gecontroleerd. Je ontvangt slechts 1 startnummer; deze moet je achterop dragen bij het fietsen en voorop bij het lopen. Een startnummerband of elastiek is handig, hier moet je echter wel zelf voor zorgen. Trio´s ontvangen 2 startnummers, zij hebben geen startnummerband nodig.

Tijdregistratie vindt plaats met een Chip. De chip bevestig je om je enkel. Kom je over een tijdregistratie mat dan hoor je een piepje en wordt je tijd genoteerd. Loop dus (voor je start) niet onnodig over deze matten.

De chip wordt zowel met zwemmen, fietsen als lopen om de enkel gedragen. De trio-teams moeten de chip met enkelband aan elkaar doorgeven als een soort van estafette-stokje.

De chip lever je nadat je over de finish bent weer in!

Starttijden

Start trio’s & Business trio’s: 13:00 uur
Start 1/4 triathlon: 13:45 uur
Start 1/8-triathlon serie 1: 14:30 uur (Jeugd, Junioren, <23 of Neo-senioren en Senioren) (19-39 jaar)
Start 1/8-triathlon serie 2: 15:00 uur (Masters) (40+)

Lees hier meer over de indeling van leeftijdscategorieen volgens de NTB reglementen (bijlage A van de PDF).

Inchecken wisselzone

In de wisselzone (WZ) is inchecken mogelijk van 12:00 uur.
De wisselzone is bewaakt tot 17:00.

Bij het inchecken moet je de fietshelm op hebben, deze moet ook vast zitten. Daarnaast word je fiets gecontroleerd op het functioneren van de remmen. Indien bij het inchecken een probleem wordt geconstateerd zal er met de wedstrijdleiding en de verantwoordelijke NTB official overleg worden gepleegd over toelating.

Omkleden in de wisselzone kan in de daarvoor ingerichte tenten (m/v).

Zwemmen

Bij een watertemperatuur

 • onder 13 ºC mag er niet gezwommen worden.
 • onder 16 ºC is een wetsuit verplicht op alle afstanden.
 • tussen 16 ºC en 18 ºC mag je alleen op de 500 meter (⅛ afstand) zonder wetsuit zwemmen.
 • van 18 ºC of hoger mag je op alle afstanden zonder wetsuit zwemmen.
 • boven de 22 ºC is op alle afstanden géén wetsuit toegestaan tijdens het zwemmen.

Bij het zwemmen is een badmuts verplicht, deze wordt door de organisatie verstrekt.

De watertemperatuur wordt bij de inschrijfbalie, de zwemstart en via de site bekend gemaakt. De organisatie heeft reddingsbrigade (2 boten), kano´s, boten, brandweerduikers en EHBO ter plekke. Heb je hulp nodig in het water, steek dan een gebalde vuist op duidelijk zichtbaar voor de begeleidende boten/kano´s.

De maximum zwemtijd is 40 minuten, als je na 20 minuten niet bij het keerpunt bent, wordt je uit het water gehaald. Heb je geen wetsuit of wil/kun je niet zwemmen, dan mag je met fietsen starten als de laatste zwemmer uit het water is. Je wacht (in fietskleren) bij de zwemkant en gaat over de chipmat als de zwemmer het water heeft verlaten, je rent naar je fiets en kan beginnen aan het fietsonderdeel.

Fietsen

Tijdens het fietsen draag je je startnummer op je rug. Bij het fietsen is een fietshelm verplicht.

Stayeren is bij het fietsen niet toegestaan; je moet altijd een afstand van 10 meter tot je voorganger houden. Jury controleert hierop en geeft eventueel gele of rode kaarten. Het dragen van oordopjes is bij het fietsen (en lopen) verboden, omdat je zo niet alert kan reageren op onverwachte situaties.

In de wisselzone mag niet worden gefietst. Je stapt pas op om te gaan fietsen als dat toegestaan is. Bij terugkomst moet je aan het begin van de wisselzone weer afstappen om naar je plek te lopen met de fiets. Deze punten zijn duidelijk aangegeven in de wisselzone.

Lopen

Bij het lopen het startnummer moet voorop gedragen worden.

Let op: de wisselzone is eenrichtingsverkeer (dit is ter plekke ook aangegeven) orienteer je hierop voordat je aan de wedstrijd begint. Na 2 ronden (achtste afstand) of 4 ronden (kwart afstand en trio’s) finish je op het Kerkplein. Iedere ronde kom je langs één (of afhankelijk van de temperatuur twee) waterpost(en).

Het loopparcours is open tot 16:45, een deelnemer die dan nog een ronde moet lopen zal moeten stoppen.

Na afloop van de triathlon is er sportdrank en fruit.

Er zijn dit jaar geen douches aanwezig!

Prijsuitreiking

Er worden prijzen uitgereikt aan de nummers 1, 2 en 3 in de volgende overall categorieën:

 • Trio Teams 
 • Business Trio Teams
 • Kwart Jun/Sen dames (onder 40)
 • Kwart Jun/Sen heren (onder 40)
 • Kwart Masters dames (40+)
 • Kwart Masters heren (40+)
 • Achtste Jun/Sen dames (onder 40)
 • Achtste Jun/Sen heren (onder 40)
 • Achtste Masters dames (40+)
 • Achtste Masters heren (40+)

Prijzen per NTB categorie worden niet meer uitgereikt vanaf de 35e editie.

De prijsuitreiking vind plaats vanaf 16:15u op het Kerkplein voor de Petrus kerk.

Eigen risico

Deelname aan de triathlon geschiedt op eigen risico. Je bent en blijft verkeersdeelnemer dus neem geen onnodige risico´s gedurende de wedstrijd! Lees ook de algemene voorwaarden.

Privacy

Tijdens het evenement worden er door de organisatie foto’s en film opnames gemaakt. Deze kunnen door de organisatie worden gebruikt ter promotie van het huidige of toekomstige evenement van Stichting Triathlon Woerden. Lees hier het privacy beleid.