Skip to content

Wisselzone

De wisselzone voor 1/8-,  1/4 deelnemers en trio teams is in parkeergarage Castellum. Bekijk de looproutes in de wisselzone goed voor je van start gaat. Check op tijd in om je spullen klaar te leggen bij de fiets, houd rekening met de beperkte ruimte en hinder de andere atleten niet.

Omkleden in de wisselzone is toegestaan echter het reglement van de NTB verbiedt naaktheid in de wisselzone. Maak hiervoor gebruik van de speciale ruimte in de wisselzone of knoop zoals op het strand een handdoek om je middel.

In de looppaden liggen matten ter voorkoming van uitglijden, pas echter op dat als je van de mat af naar je plek loopt de vloer glad kan zijn door water!

Zwem-fiets-wissel en fiets-loop-wissel Trio teams

De fietser wacht in het wisselvak voor trio teams om daar van de zwemmer de chip over te nemen. De fietser mag gekleed klaarstaan, fietsschoenen aan, helm op en vast en startnummer om (altijd op de rug dragen). Zodra de zwemmer eraan komt, geeft deze de enkelband met chip over in het wisselvak, daar eerst de chip omdoen en dan naar de fiets lopen. In de wisselzone mag niet gefietst worden, je stapt pas op na de balk in de wisselzone.

Je fietst 4 rondes, daarna ga je terug naar de wisselzone. (Kijk goed hoe de route loopt, op de z-card staat deze helaas niet goed). Vervolgens zet je na het fietsen eerst de fiets terug op de plek in de wisselzone en loop je naar het wisselvak voor trio teams waar je de chip overgeeft aan de loper. Aansluitend kan de loper beginnen.