Siem Appeldoorn – deel 2
Dat Siem Appeldoorn aan veel triathlons heeft deelgenomen hebben we vorige week al duidelijk gemaakt. Wat we toen niet hebben getoond zijn de prijzen die Siem daarmee heeft verzameld in de loop der jaren. Het liep zelfs zo uit de hand dat een prijzenkast al snel een prijzenkamer werd in huize Appeldoorn.
Lees hier hoe hij zich voorbereidde op een triathlon en wat hij deed vlak voor en tijdens de wedstrijd. Wellicht een opening voor jou om net zoveel prijzen in de wacht te gaan slepen.
‘Het zijn andere tijden, maar je moet het nog altijd zelf doen! Qua inspanning moet je niet al te intensieve trainingen meer doen in de week voor de wedstrijd. Een dag voor de wedstrijd moet je veel drinken en een kilometer of 30 fietsen. ‘s Avonds eet je een goed bord pasta, daar kan je trouwens ook al een paar dagen eerder mee beginnen.’
‘De dag van de wedstrijd begin je met een goed ontbijt. Bruin brood met zoetigheid was altijd mijn favoriet. Ruim 2 uur voor de wedstrijd was ik altijd al aanwezig om het parcours goed in me op te nemen.
Vooral kijken waar de lastige punten lagen. Keerpunten of scherpe bochten nam ik altijd goed in me op, daar moet je namelijk weer flink in de benen om weer op tempo te komen.’
‘Heb je je startnummer opgehaald dan kan je het parc fermé in om daar je plek op te zoeken. Neem een herkenbaar punt dat vlak bij je plek is goed in je op. Je zal zien dat je dat tijdens de wedstrijd echt nodig hebt, je bent niet de enige daar met een race- of tijdritfiets.’
‘In het parc fermé leg je naast je fiets een handdoek op de grond met je fiets- en loopschoenen daarvoor. Je kan dan na het zwemmen je voeten vegen en direct in je fietsschoenen stappen. Als je snel wat wilt eten kan je dat ook klaarleggen, je drinken zit natuurlijk in de bidon op je fiets. Als alles gereed is doe je je startnummer alvast op je rug en trek je je wetsuit aan om naar de zwemstart te gaan.’